Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet z pomidorami i cebulą

 

Składniki:

    • 6 jajek 
    • 2 pomidory
    • 1 cebula 
    • łyżka masła klarowanego lub innego tłuszczu
    • ¼ szklanki mleka
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w ósemki, podsmażyć wraz z obraną i pokrojoną grubo cebulą.. Odstawić w ciepłe miejsce. Jajka umyć, wbić do miski, dodać mleko, przyprawić solą i pieprzem, roztrzepać. Do ubitych jajek dodać podsmażone pomidory, lekko wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, wlać jajka z dodatkami. Smażyć na dużym ogniu 3-4 min, aż spód się lekko zrumieni. Podawać natychmiast z dodatkiem białego pieczywa lub tostów.

1 comment for “Omlet z pomidorami i cebulą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *