Składniki: 4 łyżki czarnych jagód 1 brzoskwinia 1 czerwona cebula 1 jabłko 2/3 szkl. groszku 2/3 szkl. kukurydzy 2/3 szkl. pokrojonego pieczonego mięsa z indyka 1 łyżeczka posiekanego koperku szczypta cząbru szczypta mięty sól pieprz cukier Sposób wykonania: Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie obraną brzoskwinie…
Tag: jagody
Owoce
Owoce przeplatane mascarpone
by Karolina Małkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 80 dag mieszanych jagód czarnych i czerwonych(jeżyny, maliny, jagody, poziomki itp) 25 dag sera mascarpone 3 białka 8 dag cukru pudru Sposób wykonania: Mascarpone upić razem z cukrem pudrem po czym dodać białka ubite na sztywną pianę. Delikatnie połączyć. Następnie owoce oczyścić i układać je warstwami w pucharkach przekładając serową masa.
Chłodniki
Chłodnik z owoców jagodowych z winem
by Ryszard Baliński • • 0 Comments
Chłodniki
Chłodnik z owoców jagodowych
by Alina Wojtysiak • • 0 Comments
Składniki: 1,2 kg jagód 300 g cukru 6 szkl. śmietany Sposób wykonania: ¾ owoców przetrzeć przez sito po czym dodać do nich śmietanę oraz całe jagody. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem. Schłodzić w lodówce.