Składniki:
- 1 kg malin, jagód, jeżyn
- 1 kg cukru żelującego
Składniki: 1 kg jagód i jeżyn 1 kg cukru żelującego 1 cytryna 2 łyżki rumu garść pokruszonych orzechów włoskich Sposób wykonania: Owoce zasypać cukrem i odstawić na noc. Następnego dnia smażyć na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie dodać rum, orzechy oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszać i przełożyć do słoika. Szczelnie zakręcić…
Składniki: 40 ml wódki Finlandia 4 jagody 1 – 2 łyżeczki cukru 10ml soku z limonki Sposób wykonania: Jagody rozetrzeć razem z cukrem po czym dodać wódkę i sok z limonki. Dokładnie wymieszać i przelać do szklanki.
Składniki: 500 g jeżyn 500 g jagód 500 g truskawek bez szypułek 1 obrana limonka Sposób wykonania: Jeżyny, jagody i truskawki zmiksować ze sobą. Dodać sok z limonki i dokładnie wymieszać.