Składniki: 40 dag aromatycznych jagód (malin, poziomek, jeżyn) cukier do smaku 1 i 1/2 litra wody Sposób wykonania: Umyte owoce rozgnieć widelcem po czym zalać je wodą i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku cukrem.
Tag: jagody
Listy
Malinowo-jagodowy koktajl
by Zofia Szafran • • 0 Comments
Składniki garść jagód garść malin gęsty kefir Sposób wykonania Jagody i maliny zmiksować ze sobą. Następnie nie przerywając miksowania wlać kefir.
Listy
Jagodowe mleko
by Kamil Wachowski • • 0 Comments
Listy
Jagodowy kefir
by Ewa Malczewska • • 0 Comments
Składniki szklanka kefiru ¼ szklanki jagód Sposób wykonania: Kefir zmiksować razem z jagodami. Koktajl przelać do wysokich szklanek.
Listy
Sos z owoców jagodowych
by Bożena Świercz • • 0 Comments
Składniki: 20 dag owoców jagodowych łyżeczka mąki ziemniaczanej cukier Sposób wykonania: Owoce rozgotować w szklance wody po czym przetrzeć je przez sito i zagęścić mąką. Ponownie podgrzać aby sos zgęstniał. Na koniec doprawić do smaku cukrem.