Składniki:
- szklanka jagód
- 2 szklanki kostek lodu
- 2 szklanki soku pomarańczowego
- cytryna
Składniki: 40 dag czarnych jagód 1 kieliszek rumu 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania: Oczyszczone jagody przesypać do salaterki i skropić rumem. Następnie śmietankę ubić z cukrem pudrem i polać nią owoce.
Składniki: 40 dag czarnych jagód 2-5 łyżek cukru pudru 1 szklanka śmietanki Sposób wykonania: Jagody oczyścić i przesypać do salaterki. Następnie posypać je cukrem pudrem i polać śmietanką.
Składniki: 100 g poziomek 2 łyżeczki posiekanych listków mięty 1 łyżeczka miodu 200 ml maślanki Sposób wykonania: Poziomki zmiksować po czym wymieszać je z maślanką. Następnie doprawić do smaku miodem i przelać do szklanki. Posypać posiekanymi listkami mięty.