Składniki: 1 kg jagnięciny 2 marchewki pietruszka 2 cebule seler por ¼ główki włoskiej kapusty ulubione przyprawy sól pieprz Marynata: kilka łyżek octu5% kilka ząbków czosnku liść laurowy ziele angielskie sól Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie mięso pokroić na kawałki i dodać je do marynaty, wstawić do lodówki na…
Tag: jagnięcina
Baranina
Kotlety jagnięce z masłem pietruszkowym
by Olga Starzec • • 0 Comments
Baranina
Kotlety jagnięce z miętą
by Kornelia Nadolna • • 0 Comments
Baranina
Sznycle jagnięce z oscypkiem
by Kornelia Kalemba • • 0 Comments
Składniki: 50 dag jagnięciny cebula 1-2 ząbki czosnku 1-2 jajka 25 dag oscypka olej bułka tarta sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zemleć po czym dodać odo niego posiekaną cebulę i czosnek oraz jajka. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby masa wyszła za rzadka dodać do niej odrobinę bułki tartej. Z powstałej…
Baranina
Jagnięcina w ziołowej panierce
by Grażyna Kosek • • 0 Comments
Składniki: 2 kg jagnięcego udźca sól pieprz 6 łyżek okruchów chleba 2 łyżki startego parmezanu 2 ząbki czosnku garść liści oregano garść liści rozmarynu garść natki pietruszki 3 łyżki oliwy 1 szkl. ciepłej wody. Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i przełożyć do brytfanny. Następnie oliwę wymieszać z serem, posiekanym czosnkiem, okruchami chleba, oragano,…