Składniki: 1 seler naciowy 1 czerwona papryka 1 jabłko 100 ml majonezu sól sok z cytryny Sposób przygotowania: Selera pokroić na plasterki paprykę w kostkę. Obrane jabłko zetrzeć na tarce po czym skropić je sokiem z cytryny. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą. Na koniec polać majonezem i delikatnie przemieszać.
Tag: jabłko
Dodatki
Borówki z chrzanem i jabłkiem
by Karol Wojda • • 0 Comments
Składniki: 200 g borówek 1 jabłko 3 łyżki starego chrzanu 100 g cukru sól sok z ½ cytryny Sposób wykonania: Cukier zalać 100 ml wody i doprowadzić do wrzenia. W między czasie borówki sparzyć wrzątkiem i wrzucić je do gotującej się wody. Trzymamy na ogniu około 15 minut. Następnie obrać jabłko i pokroić go w…
Przekąski
Boczek nadziewany śliwkami i jabłkiem
by Małgorzata Izdebska • • 0 Comments
Składniki: 16 plasterków wędzonego boczku 32 suszone śliwki bez pestek 1 jabłko 2 łyżki cukru Sposób wykonania: Jabłko obrać i pokroić na ćwiartki, które jeszcze pokroić na 8 części. Następnie posypać je cukrem i obsmażyć je na patelni. Plasterki boczku przekroić wzdłuż na pół. Śliwki nadziać podsmażonymi kawałkami jabłek. A całość zawinąć w plasterki boczku.…
Sery
Omlet z jabłkiem i serem
by Grzegorz Siedlecki • • 0 Comments
Sałatki
Sałatka z jabłka i cebuli
by Ewa • • 0 Comments
Składniki: 40 dag cebuli łyżka chrzanu jabłka sól cukier sok z cytryny ½ szkl. śmietany łyżeczka musztardy Sposób przygotowania: Cebule pokroić w krążki, które oprószyć pieprzem oraz solą. Następnie obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wymieszać z cebulą. Doprawić do smaku cukrem oraz sokiem z cytryny. Na konie polać śmietaną i posypać…