Składniki: 3-4 owoce kiwi duże jabłko duża cebula łyżka soku z cytryny 2 łyżki uprażonych pestek słonecznika 2 łyżeczki miodu szczypta soli Sposób wykonania: Kiwi oraz jabłko obrać i pokroić w kostkę po czym skropić sokiem z cytryny. Dodać posiekana cebulę, oraz pestki słonecznika. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku miodem oraz solą.
Tag: jabłko
Listy
Sałatka z gruszki i brzoskwiń z kompotu
by Jolanta Wieczorek • • 0 Comments
Składniki: 3 czerwone jabłka 1 gruszka z kompotu 1 duża brzoskwinia z syropu 3 mandarynki 3 łyżki rodzynek 3 łyżki posiekanych orzechów laskowych 1 łyżka cukru 3 łyżki soku z cytryny szczypta soli Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić w kostkę, brzoskwinie i gruszkę odsączone z kompotu pokroić na mniejsze kawałki, obrane mandarynki podzielić na cząstki…
Listy
Sałatka pieczarkowa z jabłkiem
by Kinga Wożniak • • 0 Comments
Składniki: 10 dag pieczarek cebula jabłko główka sałaty sól pieprz 1/2 szklanki oliwy 4 łyżki octu 2 łyżki wody 2 łyżeczki gęstej śmietany 2 łyżki zieleniny Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę posiekać, sałatę porwać na mniejsze kawałki a obrane jabłko pokroić w kostkę. Następnie oliwę wymieszać z octem, śmietaną i odrobiną wody. Doprawić…
Listy
Sałatka ze śledzi i ogórka
by Dagmara Stelmach • • 0 Comments
Składniki: 3 śledzie solone 1 cebula 1 jabłko 1 kiszony ogórek Jogurt kwasek cytrynowy papryka 1 łyżka oleju 1 łyżka ketchupu Zielenina Sposób wykonania: Śledzie pokroić w paski, cebule posiekać, ogórka pokroić w plasterki a obrane jabłko w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie jogurt wymieszać z kwaskiem cytrynowym, szczypta papryki w proszku, olejem…
Listy
Sałatka z marchewki i dyni
by Ewa Pilarska • • 0 Comments
Składniki: 30 dag marchewek 30 dag marynowanej dyni 2 winne jabłka łyżeczka soku z cytryny gałązka natki pietruszki cukier sól Sposób wykonania: Ugotowaną marchewkę zetrzeć na tarce, dynię i jabłka pokroić w kostkę i razem wymieszać. Następnie doprawić do smaku, solą, cukrem oraz sokiem z cytryny i posypać posiekaną natką pietruszki.