Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jabłko

Sałatka z selera, jabłka i orzecha

Składniki: seler winne jabłko łyżka soku z cytryny 2 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich cukier pieprz sól Sposób wykonania: Obrany seler zetrzeć na tarce, jabłko pokroić w kostkę, którą skropić sokiem z cytryny. Następnie polać sałatkę majonezem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Na sam koniec posypać posiekanymi orzechami.

Sałatka z rzodkwi, jabłka i marchewki

Składniki: 20 dag czarnej rzodkwi 2 jabłka marchew 4 łyżki śmietany 12-proc. pęczek szczypiorku, sok z połowy cytryny cukier sól Sposób wykonania: Rzodkwie obrać i zetrzeć na tarce, obrane jabłka pokroić w kostkę a marchew w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie śmietanę wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Powstałym…

Surówka z kiwi i jabłka

Składniki: 3-4 owoce kiwi duże jabłko duża cebula łyżka soku z cytryny 2 łyżki uprażonych pestek słonecznika 2 łyżeczki miodu szczypta soli Sposób wykonania: Obrane kiwi pokroić na plasterki, jabłka w kostkę a cebule posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie doprawić do smaku miodem, sola oraz sokiem  z cytryny. Na sam koniec posypać pestkami…

Sałatka z rzodkwi, jabłka i marchewki

Składniki 20 dag czarnej rzodkwi 2 jabłka marchew 4 łyżki śmietany 12-proc pęczek szczypiorku sok z połowy cytryny cukier sól Sposób wykonania: Obrana rzodkiew zetrzeć na tarce, obrane jabłka pokroi w kostkę a marchew w słupki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie śmietanę wymieszać razem z posiekanym szczypiorkiem, sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Powstałym…

Sałatka z rzodkwi, jabłka i truskawek

Składniki: 2 białe rzodkwie 2 jabłka 10 dag truskawek  Sos: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/4 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki soku z cytryny cukier szczypta imbiru Sposób wykonania: Obrane rzodkwie zetrzeć na tarce, truskawki przekroić na połówki a jabłka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie jogurt wymieszać ze śmietaną i doprawić do…