Składniki: 20 dag czerwonej jarzębiny 200 g jabłka 1 cytryna 80 g cukru woda mineralna Sposób wykonania: Jarzębinę, obrane jabłka, sok z cytryny oraz cukier zmiksować razem ze sobą. Przelać do szklanki i uzupełnić woda mineralną.
Tag: jabłko
Listy
Surówka z czerwonej kapusty, jabłka
by Weronika Idzik • • 0 Comments
Składniki główka czerwonej kapusty cebula duże winne jabłko sok z połowy pomarańczy 2 łyżki rodzynek olej słonecznikowy cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłko zetrzeć na tarce, dodać jeszcze rodzynki i całość dokładnie wymieszać. Skropić sokiem z pomarańczy oraz olejem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Sok pomidorowo-jabłkowy
by Wiktoria • • 0 Comments
Składniki: 1 pomidor 1 jabłko 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku kostki lodu pieprz Sposób wykonania: Obrane jabłko i pomidora zmiksować. Następnie dodać posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku pieprzem i wrzucić kostki lodu.
Listy
Sałatka z dyni i pomidora
by Lidia Olech • • 0 Comments
Składniki: 50 dag dyni 4 pomidory średniej wielkości jabłko mały słoik majonezu zielenina sól cukier Sposób wykonania: Obraną dynię oraz jabłko zetrzeć na tarce a pomidory pokroić w kostkę. Następnie polać całość majonezem i doprawić do smaku solą oraz cukrem. Na sam koniec posypać posiekaną zieleniną.
Listy
Sałatka z kapusty i jabłka
by Alina • • 0 Comments
Składniki: mała główka młodej kapusty szklanka śmietany jabłko mała cebulka natka pietruszki łyżka soku z cytryny cukier sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłko zetrzeć na tarce a pietruszkę posiekać, Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie śmietanę doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem. Następnie polać nią sałatkę. Całość dokładnie wymieszać.