.jpg)
Składniki:
- kostka masła
- 1 szkl. cukru pudru
- 4 jajka
- 2 szkl. mąki tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki maki ziemniaczanej
- jabłkowa konfitura
- łyżeczka cynamonu
- tłuszcz do formy
.jpg)
Składniki: 2 szkl. rozdrobnionych biszkoptów łyżka masła 2/3 szkl. cukru jajko łyżeczka cukru waniliowego 1 szkl. gęstej śmietany 2 łyżki mąki 1 l obranych jabłek tłuszcz do formy kruszonka: ½ kostki masła ¾ szkl. mąki ½ szkl. cukru łyżeczka cynamonu Sposób wykonania: Miękkie masło wymieszać z pokruszonymi biszkoptami i wyłożyć na dnie formy wysmarowanej tłuszczem.…
Składniki: ½ kostki masła 1 szkl. cukru pudru 3 jajka 1 szkl. mąki tortowej ½ szkl. mąki ziemniaczanej 2 łyżki kwaśnej śmietany łyżeczka proszku do pieczenia 2 jabłka szczypta cynamonu tłuszcz do formy cukier puder do posypania Sposób wykonania; Tłuszcz utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo jajka, obie mąki oraz…
Składniki: 1 kg jabłek 2/5 kostki masła 9 łyżek cukru 10 dag rodzynek łyżeczka cynamonu masło andrut Sposób wykonania: Na dnie okrągłej formy wyłożyć dopasowany andrut. Ułożyć na nim plasterki jabłka, które posypać cukrem, cynamonem oraz połową rodzynek i połową utartego masła. Ponownie rozłożyć plasterki jabłka, cukier, cynamon i resztę rodzynek. 3 warstwa to ponownie…