Składniki: ½ kg kapusty 2 jabłka 1-2 łyżki żurawin cukier jogurt Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a jabłka zetrzeć na tarce. Dodać żurawinę i polać całość jogurtem. Doprawić do smaku cukrem.
Tag: jabłka
Listy
Kwaszona kapusta z kminkiem
by Krzysztof Czapliński • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg kapusty 2 jabłka 1 łyżeczka kminku cukier 2-3 łyżki oleju Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka zetrzeć na tarce. Dodać kminek, skropić olejem i doprawić do smaku cukrem.
Listy
Surówka z kalarepki z jabłkami
by Adrianna Olszak • • 0 Comments
Składniki: 2 młode kalarepki 2 jabłka sok z cytryny śmietana sól cukier 5 łuskanych orzechów włoskich Sposób wykonania: Kalarepkę zetrzeć na tarce, jabłka pokroić w kostkę. Całość polać śmietaną i doprawić do smaku sokiem z cytryny, sola oraz cukrem. Na koniec posypać posiekanymi orzechami.
Listy
Sałatka z zielonego groszku z cykorią
by Kinga Wilk • • 0 Comments
Składniki: 20 dag zielonego groszku (mrożonego lub konserwowego) sól cukier 2 cykorie 1-2 jabłka 3-4 łyżki oleju sok z cytryny Sposób wykonania: Groszek odcedzić z zalewy/ Cykorie pokroić w paseczki a jabłka w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić całość olejem i sokiem z cytryny oraz doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Surówka z endywii z jabłkami
by Marek Doliński • • 0 Comments
Składniki: 2-3 główki endywii 2 ząbki czosnku 1 /2 szklanki śmietany 2-3 jabłka sok z cytryny sól cukier Sposób wykonania: Endywię pokroić, czosnek posiekać a jabłka pokroić w kostkę. Całość wymieszać i polać śmietaną. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, sola oraz cukrem.