Składniki: 30 dag marchwi 1 łyżka startego chrzanu 1 jabłko 1 /3 szklanki śmietany cukier puder sok z cytryny Sposób wykonania: Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce. Dodać chrzan oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
Tag: jabłka
Listy
Sałatka z włoskiej kapusty
by Karolina Konarska • • 0 Comments
Składniki: 1 mała główka włoskiej kapusty 2-3 jabłka 1 cebula sól cukier kwasek cytrynowy 3-4 łyżki oleju 1 /2 łyżeczki musztardy posiekany koperek Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Następnie musztardę wymieszać z olejem, doprawić do smaku solą, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym. Sosem polać sałatkę i posypać jeszcze posiekanym koperkiem.
Listy
Surówka z włoskiej kapusty z sosem vinaigrette
by Dagmara Lorenc • • 0 Comments
Składniki: 1/2 średniej główki włoskiej kapusty 2 winne jabłka 1 marchew 1 mała cebula sos vinaigrette: 3-4 łyżki oleju sól cukier pieprz sok z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie składniki podane na sos…
Listy
Sałatka z czerwonej kapusty
by Patrycja Brodowska • • 0 Comments
Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty sól goździki 2 jabłka 1 mała cebula cukier pieprz sok z cytryny kilka łyżek oleju posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka pokroić w kostkę, cebule posiekać. Doprawić do smaku goździkami, cukrem, pieprze, sokiem z cytryny oraz olejem. Udekorować natką pietruszki.
Listy
Sałatka z czerwonej kapusty, jabłka i cebuli
by Danuta Grzybek • • 0 Comments
Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty 2 jabłka 1 mała cebula sól cukier pieprz sok z cytryny 2-3 łyżki oleju posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka pokroić w kostkę a cebulę posiekać. Doprawić do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny, pieprzem oraz olejem. Udekorować natką pietruszki.