
Składniki:
- 30 dag dyni (oczyszczonej, bez skóry i miąższu)
- 2 kwaśne jabłka
- 1/2 szklanki wody
- 4 łyżki cukru
- 2-3 białka
- cukier waniliowy
- otarta skórka z cytryny lub aromat cytryno¬wy
- bita śmietana

Składniki: 30 dag dyni 2 jabłka 1 większy pomidor 1 /2 szklanki majonezu sól cukier sok z cytryny 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Dynię pokroić w kostkę, jabłka zetrzeć na tarce a pomidora pokroić na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać majonezem i doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.…
Składniki: 1 pęczek młodej cebuli sól 2 kwaskowe jabłka 1 jajo (ugotowane na twardo) 1 /3 szklanki śmietany cukier 1 łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Cebulę posiekać, jabłko zetrzeć na tarce a jajko pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i polać śmietaną. Doprawić do smaku solą oraz cukrem. Na koniec posypać posiekanym koperkiem.
Składniki: 2-3 średniej wielkości buraki (ok. 30 dag) 1 duże jabłko 1 szklanka ugotowanej białej drobnej fasoli sól 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju sok z cytryny pieprz Sposób wykonania: Buraki upiec w piekarniku po czym je obrać i zetrzeć na tarce. Jabłko pokroić w kostkę i razem z fasolą dodać do sałatki. Doprawić do…
Składniki: 3-4 średniej wielkości buraki (ok. 30 dag) 1 jabłko 1 ogórek kwaszony 1 cebula 2 łyżki posiekanej zieleniny (natka pietruszki, szczypiorek) 2 łyżki oleju sól cukier pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Buraki upiec w piekarniku po czym je obrać i zetrzeć na tarce. Jabłko pokroić w kostkę, ogórek w plasterki a cebulę posiekać.…