Składniki:
- pierś z indyka
- 1/2 kg pieczarek
- 4 op twarożku homogenizowanego
- 300 g sera rokpol
- 4 główki czosnku
- sól
- pieprz
Składniki: 1 kg mięsa indyczego 1 łyżka ziół prowansalskich ½ łyżeczki majeranku 1 ząbek czosnku 2 łyżki tłuszczu 1 szkl bulionu warzywnego sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które natrzeć pieprzem oraz ziołami. Następnie na rozgrzanym tłuszczu wrzucić pokrojony czosnek. Lekko obsmażyć i dodać mięso. Obsmażyć ze wszystkich stron na złoto po…
Składniki: 4 sznycle 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczką soku z cytryny 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Do salaterki wlać miód, oliwę z oliwek oraz sok z cytryny. Dodać jeszcze zioła prowansalskie i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą marynatą natrzeć mięso i odstawić…
Składniki: 40 dag mięsa z piersi z indyka 2 papryki 10 dag solonych orzeszków ziemnych 1 por 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżka curry 2 jajka ½ szkl oleju 2 łyżki maki ziemniaczanej sól Sposób wykonania: Do miseczki wbić jajka, dodać do nich ocet winny, szczyptę soli, curry oraz mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie wymieszać po…