Składniki:
- 45 dag kiełbasy
- 3 łyżki oleju
- 70 dag wołowiny
- 2 cebule
- 2 szkl pieczarek
- 45 dag kiszonej kapusty
- 1 szkl białego wina
- 250 g sosu pomidorowego
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- łyżeczka kminku
- ¼ łyżeczki soli
Składniki: 1 kg flaczków 100 g tłuszczu 2 cebule 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka pasty pomidorowej 2 ząbki czosnku majeranek kminek 1 łyżeczka mąki 2 listki selera 2 zielone papryki 2 pomidory sól pieprz Sposób wykonania: Flaki dokładnie wypłukać po czym gotować około 30 minut. Po tym czasie ponownie wyplukać i pokroić…
Składniki: 2 bażanty 100 g smalcu 2 marchewki 2 pietruszki 1 cebula 1 pomidor 2 strąki zielonej papryki 600 g ziemniaków mielona papryka sól pieprz kluski kładzione Sposób wykonania: Posiekaną cebulę oprószyć pieprzem oraz papryką po czym zeszklić ją na rozgrzanym smalcu, wówczas włożyć sprawione bażanty. Podlać odrobiną wody, oprószyć solą i trzymać na małym…
Składniki: 1 kg wieprzowiny 800 g kiszonej kapusty 2 cebule 1 szkl śmietany 1 łyżka mąki Ząbek czosnku 2 łyżeczki kminku 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę obsmażyć na rozgrzanym smalcu po czym wrzucić do niej mięso pokrojone w kostkę. Wyrzucić jeszcze posiekany czosnek, paprykę, kminek oraz sól.…