Składniki: 10 dag pieczarek w zalewie 1 ½ szkl sosu z wołowiny ½ szkl kwaśnej śmietany 8 cienkich plasterków pieczeni wołowej 4 kromki chleba Sposób wykonania; Na patelnie wlać sos z wołowiny, dodać odcedzone z zalewy pieczarki i całość podgrzać na wolnym ogniu. Wówczas wlać śmietanę i dokładnie wymieszać. Następnie dodać plastry pieczeni i trzymać…
Tag: grzyby
Porady i Ciekawostki
Tofu składko-kwaśne
by Żaneta Bobrowska • • 0 Comments
Składniki: 45 dag tofu ¼ szkl soku z cytryny ¼ szkl sosu tamari 6 łyżek wody ¼ szkl przecieru pomidorowego 2 łyżki miodu 4 ząbki czosnku 8 zielonych cebulek zielona papryka czerwona papryka 45 dag pieczarek 2 łyżeczki oleju 1 szkl prażonych orzechów nerkowca 3 szkl białego ugotowanego ryżu Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać…
Porady i Ciekawostki
Smażony makaron z grzybami
by Ewelina Majka • • 0 Comments
Składniki: 450 g makaronu jajecznego 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 350 g wieprzowiny 2 ząbki czosnku 1 cebula 225 g boczniaków 4 pomidory 2 łyżki jasnego sosu sojowego 50 ml bulionu wieprzowego 1 łyżka posiekanej kolendry Sposób wykonania: Makaron gotować we wrzącej wodzie około 3 minut po czym go odcedzić i przelać zimną wodą.…
Porady i Ciekawostki
Grzyby na ostro
by Kazimierz Ossowski • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 2 ząbki czosnku 3 cebule dymki 300 g małych pieczarek 2 duże pieczarki 125 g boczniaków 1 łyżeczka sosu chili 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka sosu hoisin 1 łyżka octu winnego ½ łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka ciemnego brązowego cukru 1 łyżeczka oleju sezamowego Sposób wykonania;…
Porady i Ciekawostki
Duszone warzywa z kawałkami boczniaków
by Karina Wyszyńska • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych 6 cebulek dymek 3 ząbki czosnku 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 1 czerwone chili 2 łyżki posiekanego ponikało 1 cukinia 125 g boczniaków 3 łyżki sosu z czarnej fasoli 2 łyżeczki chińskiego wina ryżowego 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka ciemnego brązowego cukru 2 łyżki wody…