Składniki:
- 8 kromek chleba razowego
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- sól
Składniki: bagietka 2 łyżki oliwy sól pieprz 1 ząbek czosnku 2 pomidory 1 awokado 6 filecików anchois 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy 6 posiekanych liść bazylii pieprz Sposób wykonania: Bagietkę pokroić na kromki, które ułożyć na blasze. Skropić oliwą, oprószyć solą oraz pieprzem i podpiec około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do…
Składniki: 4 kromki chleba 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy 150 g gorgonzoli Pasta z czarnych oliwek: 200 g czarnych oliwek 50 g filecików anchois z puszki 2 łyżki kaparów 2 ząbki czosnku starta skórka i sok z 1 cytryny 10 łyżek oliwy Sposób wykonania: Wszystkie składniki podane na pastę wrzucić do robota kuchennego i…
Składniki: 300 g bułki 2 łyżki masła Sposób wykonania: Z bułki wydrążyć miąższ, który pokroić w kostkę. Kostkę rozłożyć na blasze po czym skropić ja roztopionym masłem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 10 minut. W trakcie pieczenia potrzasnąć blachą aby wszystkie kawałeczki dokładnie się zarumieniły.