Składniki: 4 cebule 8 platerów karkówki sól pieprz curry papryka mielona przyprawa grillowa ziele angielskie rozmaryn czerwone wino Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą, pieprzem, papryka, curry , zielem angielskim, rozmarynem oraz przyprawą grillową. Następnie cebule pokroić w krążki i połowie rozłożyć w wąskiej brytfannie. Ułożyć na niej mięso i przykryć pozostałymi krążkami cebuli. Zalać mięso…
Tag: grillowane
Dipy
Dip do grilla
by Aneta Giemza • • 0 Comments
Kurczak
Pikantne burgery z kurczaka
by Agata Głuszek • • 0 Comments
Składniki: 450 g mielonego mięsa z kurczaka ¼ szkl. posiekanej cebuli ¼ szkl. pokrojonej papryki 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku ¼ szkl. pokrojonego pora ½ łyżeczki ostrego sosu paprykowego 1 łyżeczka sosu Worcester sól pieprz Sposób wykonania: Do mięsa dodać posiekaną cebulę, paprykę, por, czosnek oraz oba rodzaje sosów. Całość dokładnie wymieszać doprawiając do smaku solą…
Grill
Grillowana oberżyna ze słonecznikiem
by Natalia Basińska • • 0 Comments
Składniki: 700 g oberżyny 3 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki soli koszernej pieprz ¼ szkl. nasion słonecznika Sposób wykonania: Oberżynę umyć i pokroić na talarki, które posmarować je oliwą z oliwek i oprószyć solą oraz pieprzem. Grillujemy około 6- 8 minut, aż lekko zbrązowieje. Po około 5 minutach posypać nasionami słonecznika i piec jeszcze…
Grill
Cielęcina z grilla
by Jan Pokorski • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg cielęciny 1 cytryna Marynata: ¼ szklanki czerwonego wytrawianego wina 1 łyżka keczupu pikantnego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy 1 łyżka octu winnego posiekany czosnek i rozmaryn do smaku Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią umyty i osuszony kawałek mięsa,, odstawić na 60 minut. Piec na dobrze nagrzanym grillu, kilkakrotnie…