Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grillowane

Grillowana karkówka Marcela

Pyszna, mocna soczysta grillowana karkówka. Do jej wykonania potrzebujesz: oliwy z oliwek, czosnku, musztardy, majeranku i ziół prowansalskich. 
 

Składniki:

  • 1 kg karkówki 
  • ½  szkl oliwy z oliwek 
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka dowolnej przyprawy grillowej
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki ketchupu
  • sól
  • pieprz
 

Grillowana pierś z kurczaka Malwiny

Znakomity przepis na chrupiącą a zarazem soczystą pierś z kurczaka. Do wykonania tego przepisu oprócz mięsa potrzebujesz: oliwy z oliwek, soku z cytryny, czosnku i papryki w proszku. 
 

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • sól
  • pieprz

 

Drobiowe szaszłyki Marka

Dziś podajemy przepis na pyszne drobiowe szaszłyki przepisu Marka. Aby je wykonać potrzebujesz: piersi z kurczaka, oliwy z oliwek, octu winnego i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka 
  • 6 łyżek oliwki
  • 4 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 szkl brązowego cukru
  • 3 łyżki musztardy
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
 

Tuńczyk z grilla Kasi

Prosty przepis jak w kilka chwil przyrządzić tuńczyka. Aby wypróbować ten przepis potrzebujesz: filetów z tuńczyka, tymianku, soku z cytryny i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 filety z tuńczyka 
  • kilka gałązek tymianku 
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 ząbek czosnku 
  • pieprz 
  • sól 

 

Grillowana pierś z indyka Bereniki

Przepis na soczystą, grillowaną pierś z indyka pomysłu Bereniki. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: piersi z indyka, czosnku, oliwy z oliwek i sosu balsamicznego. 
 

Składniki

  • 1 pierś z indyka 
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • pieprz