Składniki: 60 dag polędwiczek wieprzowych 8 dag pieczarek 7 dag szynki 5 dag wędzonego sera jajko łyżka masła 3 łyżki oleju sól mielona słodka papryka kolorowy pieprz Sposób wykonania: Polędwiczki lekko rozbić tłuczkiem po czym je oprószyć solą oraz pieprzem i przesmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie pokrojone grzyby również przesmażyć na rozgrzanym maśle,…
Tag: grillowane
Jabłka
Truskawki i jabłka marynowane z grilla
by Dominika Guła • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki przyprawy do grilla 3 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego pieprz Sposób wykonania: Przyprawę do grilla wymieszać z olejem oraz octem winnym. Doprawić do smaku pieprzem. Następnie truskawami oczyścić a jabłka obrać i pokroić na cząstki. Wówczas zanurzać owoce w marynacie i smażyć na rozgrzanym ruszcie.
Grill
Weka faszerowana z grilla
by Waldek Kudliński • • 0 Comments
Składniki: 1 krojona bułka weka 2 ząbki czosnku sos koperkowo-ziołowy w proszku 2 łyżeczki posiekanego koperku Sposób wykonania: Do miękkiego masła dodać sos w proszku, posiekany koperek oraz rozgnieciony czosnek. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Każdą kromkę posmarować i zlepić aby powstał bochenek chleba. Owinąć go folią aluminiowa i piec na rozgrzanym grillu.
Wegetariańskie
Wegetariańskie szaszłyki z grilla, pycha
by Krzysztof Paczyński • • 0 Comments
Składniki: opakowanie pomidorków koktajlowych 1 cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 20 dkg pieczarek 2-3 cebule olej Dip jogurtowy do szaszłyków: ½ szklanki jogurtu naturalnego 20 dkg twarożku 3-4 ząbki czosnku 2 małe ogórki korniszony pęczek koperku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzeni: Warzywa dokładnie oczyszczamy , myjemy i osączamy na…
Grill
Chlebek faszerowany z grilla
by Natalia Nazaruk • • 0 Comments
Składniki: 1 chleb Farsz: ½ kostki masła ½ pęczka natki pietruszki 3 łyżeczki ziół prowansalskich 250 g sera żółtego 1 serek topiony sól pieprz Sposób wykonania: Podane składniki na farsz zmiksować ze sobą na jednolitą masę. Następnie chleb pokroić na kromki ale tak aby nie przekroić skórki pod spodem. W powstałe szczeliny nałożyć farsz. Całość…