Składniki: 1 kg filetów z dorsza 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka tymianku kilka plasterków boczku sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone filety z dorsza pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć je pieprzem i posmarować musztardą. Następnie każdy kawałek ryby owinąć plasterkiem boczku. Spiąć wykałaczką aby roladki się nie rozpadły. Piec na grillu ze wszystkich stron do momentu,…
Tag: grillowane
Porady i Ciekawostki
Halibut z ziołowym sosem z grilla
by Damian Wierzchowski • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Szaszłyki z węgorza z kawałkami chleba
by Teresa Marcinkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 80 dag węgorza 4 kromki chleba 2 cebule sól pieprz Sposób wykonania: Rybę oczyścić i pokroić na kawałki, które oprószyć solą. Następnie cebulę pokroić na plastry a chleb na kawałki. Nabijać na przemian na szpadki do szaszłyków. Posypać całość solą oraz pieprzem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. W trakcie pieczenia co…
Listy
Grillowane młode cebulki
by Julia Karaś • • 0 Comments
Składniki: 16 małych cebulek 1 łyżka syropu klonowego 2 łyżeczki azjatyckiego oleju z prażonego sezamu kilka kropel sos sojowego Tamari mieszanka japońskich piklowanych warzyw Sposób wykonania: Przyciąć cebulką końce oraz szczypior tak do około 12 cm. Następnie syrop klonowy wymieszać z olejem po czym posmarować cebulki. Przełożyć je na rozgrzany grill i grillować około 5…
Listy
Grillowane pory z estragonem i cytryną
by Sara Borowiec • • 0 Comments
Składniki: 4 pory 3 łyżki oliwy z oliwek sól gruboziarnista 1 łyżeczka musztardy 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka posiekanego estragonu Sposób wykonania: Pory blanszować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Następnie odsączyć z nadmiaru wody na papierowym ręczniku po czym skropić je oliwą z oliwek i posypać…