Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grillowane

Dorsz w boczku z grilla

Składniki: 1 kg filetów z dorsza 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka tymianku kilka plasterków boczku sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone filety z dorsza pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć je pieprzem i posmarować musztardą. Następnie każdy kawałek ryby owinąć plasterkiem boczku. Spiąć wykałaczką aby roladki się nie rozpadły. Piec na grillu ze wszystkich stron do momentu,…

Szaszłyki z węgorza z kawałkami chleba

Składniki: 80 dag węgorza 4 kromki chleba 2 cebule sól pieprz Sposób wykonania: Rybę oczyścić i pokroić na kawałki, które oprószyć solą. Następnie cebulę pokroić na plastry a chleb na kawałki. Nabijać na przemian na szpadki do szaszłyków. Posypać całość solą oraz pieprzem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. W trakcie pieczenia co…

Grillowane młode cebulki

Składniki: 16 małych cebulek 1 łyżka syropu klonowego 2 łyżeczki azjatyckiego oleju z prażonego sezamu kilka kropel sos sojowego Tamari mieszanka japońskich piklowanych warzyw Sposób wykonania: Przyciąć cebulką końce oraz szczypior tak do około 12 cm. Następnie syrop klonowy wymieszać z olejem po czym posmarować cebulki. Przełożyć je na rozgrzany grill i grillować około 5…

Grillowane pory z estragonem i cytryną

Składniki: 4 pory 3 łyżki oliwy z oliwek sól gruboziarnista 1 łyżeczka musztardy 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka posiekanego estragonu Sposób wykonania: Pory blanszować  w osolonej wodzie po czym je odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Następnie odsączyć z nadmiaru  wody na papierowym ręczniku po czym skropić je oliwą z oliwek i posypać…