Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grillowane

Szaszłyki przepisu Moniki

I kolejny przepis na smakowite szaszłyki. Tym razem przepisu Moniki. Aby je wykonać potrzebujesz: mięsa wieprzowego, majonezu, ketchupu i curry. 
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego 
  • 2 łyżki majonezu 
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
 

Szaszłyki Kornela

Wypróbuj przepis Kornela na pyszne, soczyste szaszłyki. Do ich wykonania będziesz potrzebować: mięsa wieprzowego, musztardy, czosnku oraz ziół i przypraw. 
 

Składniki:

  • 1 kg wieprzowiny
  • 3 łyżki musztardy
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 2 listki laurowe
  • 1 łyżeczka zmielonego pieprzu
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
 

Żeberka przepisu Kazimierza

Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: żeberka. Tym razem przepis na żeberka pomysłu Kazimierza. Przepis zawiera: żeberka, miód, koncentrat pomidorowy i zioła. 
 

 

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • ½ szkl miodu 
  • 50 ml koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 ząbki czosnku

Łosoś z grilla Karoliny

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na smacznego łososia z grilla. Do wykonania tego przepisu oprócz łososia potrzebujesz: kolendry, natki pietruszki, oliwy z oliwek i czosnku granulowanego.  
 

Składniki:

  • 500 g świeżego łososia 
  • mała garść natki pietruszki
  • mała garść kolendry
  • 1 łyżeczka chilii
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Grillowana pierś z kurczaka Laury

Szybkie i oryginalne przepisy na potrawy z grilla. Dziś przepis na grillowana pierś z kurczaka Laury. Przepis zawiera: pierś z kurczaka, miód, jogurt naturalny, musztardę i czosnek.
 

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka 
  • 1 łyżka miodu 
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 gałązki tymianku