Płat wyfiletowanego łososia , opłukać, nasolić garść soli, następnie posypać garścią cukru ,dodać świerzej bazyli i owinąć folią i pozostawić na trzy dni w lodówce. Pokroić po wyjęciu na ciękie paski i podawać z masełkiem i weką , do smaku z majonezem. Smacznego Janusz Moniowski.
Tag: gotowanie
Pizza
Pizza Standarde
by lord_mc_win • • 2 komentarze
Karp
Fileciki z karpia duszone w liściach szpinaku*
by marek • • 0 Comments
*Cykl – przepisy mistrzów Składniki: (10 porcji) Karp (filet) – 1,00 kg Szpinak liściasty – 0,50 kg Śmietana 30% – 0,5l Masło – 0,20 kg Czosnek – 0,03 kg Ziemniaki – 1,00 kg Borowiki – 0,40 kg Cebula – 0,10 kg Marchewka – 0,20 kg Dekoracja: koperek, rozmaryn Przyprawy: cukier, sól, pieprz, pieprz czerwony, przyprawa…
Desery
Kiwi z migdałami
by Monia • • 0 Comments
Składniki: • 6 kiwi • 1 cytryna • 3 łyżki gęstego musu z jabłek • 1/2 kg truskawek • 1 szklanka jogurtu • 5 dag makaroników migdałowych Wykonanie: Kiwi obrać, pokroić. Z cytryny wycisnąć sok. Odłożyć kilka plasterków kiwi do przybrania, resztę włożyć do garnka i razem z sokiem i skórką cytrynową oraz musem jabłkowym…