Składniki: 4 kostki filetów z dorsza 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 duża cebula 8 pieczarek sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jarzyny umyć, obrać, poszatkować na grubej tarce, cebulę i pieczarki pokroić w kostkę. W rękawie do pieczenia ułożyć warstwami, na przemian, jarzyny wymieszane z pieczarkami i cebulą, rybę i tak do skończenia…
Tag: gotowane
Listy
Dorsz pod kołderką Iwony
by Iwona podgórna • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z dorsza czerwona papryka 2-3 pomidory przyprawa do ryb 1 cebula 1 naturalny jogurt olej Sposób przyrządzenia: Filety z dorsza umyć, osączyć na papierowym ręczniku i posypać przyprawą do ryb wg/ uznania, zalać jogurtem na około 2 godziny. Po tym czasie obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Przygotować formę do zapiekania,…
Listy
Kaczka z jabłkami, rodzynkami i czosnkiem Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Paprykarz z kurczaka Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 udek z kurczaka 4 łyżki oleju 4 czerwone papryki 4 pomidory 2 średnie cebule ¾ szklanki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka mąki sól, pieprz do smaku słodka mielona papryka ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Udka z kurczaka umyć, posolić, posypać papryką i zostawić na 30 minut. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić…