Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: gotowane

Dorsz z pieczarkami w warzywach Iwony

Składniki: 4 kostki filetów z dorsza 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 duża cebula 8 pieczarek sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jarzyny umyć, obrać, poszatkować na grubej tarce, cebulę i pieczarki pokroić w kostkę. W rękawie do pieczenia ułożyć  warstwami, na przemian, jarzyny wymieszane z pieczarkami i cebulą, rybę i tak do skończenia…

Dorsz pod kołderką Iwony

Składniki: 4 filety z dorsza czerwona papryka 2-3 pomidory przyprawa do ryb 1 cebula 1 naturalny jogurt olej Sposób przyrządzenia: Filety z dorsza  umyć, osączyć na papierowym ręczniku i posypać przyprawą do ryb wg/ uznania, zalać jogurtem na około 2 godziny. Po tym czasie obtoczyć w mące i  obsmażyć na oleju. Przygotować formę do zapiekania,…

Paprykarz z kurczaka Iwony

Składniki: 6 udek z kurczaka 4 łyżki oleju 4 czerwone papryki 4 pomidory 2 średnie cebule ¾ szklanki  kwaśnej śmietany 1 łyżeczka mąki sól, pieprz do smaku  słodka mielona papryka ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Udka  z kurczaka umyć, posolić, posypać papryką i zostawić na 30 minut. Cebulę  obrać, drobno posiekać, zeszklić…