
Składniki:
- 6 jajek
- 3-4 szklanki wody
- 1-2 łyżki octu
- sól

Składniki: 10 jajek 6 dkg masła sól, pieprz do smaku ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Przygotować żaroodporny natłuszczony półmisek. Jajka umyć, wybijać na półmisek jedno obok drugiego, osolić i oprószyć pieprzem. Włożyć do gorącego piekarnika na kilka minut. Gdy żółtka się zetną wyjąć z piekarnika, posypać posiekaną zieloną natką pietruszki i podawać…
Składniki: 8 jajek 2 pory/ białe części/ 2 średnie cebule szklanka posiekanej natki pietruszki i szczypiorku 3 łyżki masła ½ szklanki mleka 2 czerwone papryki 2 żółte papryki ½ szklanki startego żółtego sera sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Papryki umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pory oczyścić…