Składniki:
- 1 mała grubo poszatkowana kapusta
- 75 dkg wołowiny z kością podzielona na porcje
- 2 pokrojone w kostkę pomidory
- 1 małe opakowanie włoskiego sosu do sałatek
- 2 puszki wypłukanej, czerwonej fasoli konserwowanej
- 2 litry bulionu warzywnego
Składniki: 2 szklanki obranej, pokrojonej w kostkę kalarepy 1 obrana, pokrojona w kostkę marchewka 1 łodyga selera naciowego, obrana, pokrojona w plasterki ¼ oczyszczonej, pokrojonej papryki 1 mały pomidor pokrojony w kostkę 2 łyżki oliwy 4 szklanki wody 2 łyżki mąki sól, pieprz, papryka posiekana natka pietruszki i koperek Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę…
Składniki: 4 pokrojone w kostkę cebule 2 główki pokrojonego drobno czosnku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1 szklanka pokruszonego miąższu bułki 1 liść laurowy kilka gałązek świeżego tymianku kilka gałązek natki pietruszki 1,5 litra rosołu z drobiu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W garnku o grubym dnie rozgrzać masło z oliwą, dodać pokrojony czosnek i…