Składniki:
- ½ l zimnej wody
- ½ l słodkiego mleka skondensowanego
- łyżeczka esencji migdałowej
- opakowanie żelatyny
- 4 łyżki cukru
- cukier waniliowy
- garść migdałów
- owoce
Składniki:
Składniki:
Składniki; 1 szkl. jagód 2 szkl. jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnego mleka op. cukru waniliowego listki mięty Sposób wykonania: Żelatynę namoczyć w mleku po czym rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie jogurt ubić z dodatkiem cukru waniliowego o cukru pudru po czym nie przerywając ubijania dodawać jagody. Na sam…
Składniki: 2 op. galaretki wiśniowej 2 szkl. wydrylowanych wiśni z zalewy cukrowej 1 szkl. śmietanki kremowej zagęstnik do śmietanki wiórki czekoladowe Sposób wykonania: Do zalewy z odsączonych wiśni dodać tyle wody aby wyszło 4 szklanki płynu. Rozpuścić w nim galaretkę i odstawić. Gdy galaretki zaczną tężec połowę przelać je o okrągłej formy wyłożonej folią aluminiową.…