Składniki: 50 dag białego sera 3 jajka 1 ½ szkl. cukru pudru łyżka masła 2 op. truskawkowej galaretki 2 szkl. pokruszonych herbatników truskawki Sposób wykonania: Galaretki przygotować według opisu na opakowaniu i odstawić na bok. W między czasie masło zmiksować razem ze 1 szklanka cukru pudru po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo resztę cukru…
Tag: galaretka
Listy
Galaretka z cząstkami mandarynek
by Gosia Czupryna • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. mleka 4 łyżki cukru op. cukru waniliowego 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki mleka 4 mandarynki 4 łyżeczki cukru pudru Sposób wykonania: Żelatynę namoczyć w 2łyżkach mleka. W między czasie obrane mandarynki, podzielić na cząstki, ułożyć w pucharkach i posypać cukrem pudrem. Następnie łyżkę cukru zbrązowieć na suchej patelni, wówczas zalać go 1/3…
Listy
Galaretka z ananasowej zalewy
by Bożena Leszczyk • • 0 Comments
Składniki: puszka syropu po odsączeniu ananasów 2 op. galaretki cytrynowej 1 szkl. białego deserowego wina ½ łyżeczki esencji ananasowej sok z cytryny łyżka cukru dzbanuszek słodkiej śmietanki łyżeczka cukru waniliowego Sposób wykonania: Do zalewy do dolać tyle wody aby powstało 2 ½ szkl. płynu, do którego dodać sok z cytryny, cukier, ino oraz esencje ananasową.…
Listy
Ananasy w winnej galarecie
by Edyta Kuszewska • • 0 Comments
Składniki: puszka ananasów w syropie 2 op. galaretki cytrynowej 1 szkl. białego deserowego wina ½ łyżeczki esencji ananasowej sok z cytryny łyżka cukru dzbanuszek słodkiej śmietanki łyżeczka cukru waniliowego Sposób wykonania: Ananasy odsączyć z zalewy do której dolać tyle wody aby powstało 2 ½ szkl. płynu, do którego dodać sok z cytryny, cukier, ino oraz…
Listy
Ciasto na biszkoptach ze śliwkami
by Lidia Madera • • 0 Comments
Składniki: biszkopty 3 op. suszonych śliwek 2 szkl. czerwonego deserowego wina 2 łyżki cukru pudru op. galaretki wiśniowej ½ szkl migdałów Sposób wykonania: Śliwki zalać winem z dodatkiem cukru i gotować na małym ogniu aż całość się rozgotuję. W miedzy czasie formę wyłożyć folią aluminiową i na dnie ułożyć biszkopty jeden obok drugiego. Następnie gdy…