Składniki:
- 24 duże pieczarki
- 400 g sera camembert
- 3 duże pomidory
- 50 g nasion pinii
- 2 łyżki stołowe małych kaparów
- 100 g czarnych oliwek
- 1 pęczek bazylii i pietruszki
- bułka tarta
- sól, pieprz, tabasco
- olej z oliwek, ocet winny
- masło
Składniki: 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego 1 jajko 250 g sera camembert 50 g masła 250 g śmietany 1 łyżka zielonej pietruszki i bazylii drobno posiekanej Sposób przyrządzenia: Wyciągnąć ciasto francuskie z zamrażarki i rozmrażać przez kilka godzin w lodówce. Rozwinąć ciasto i pokroić je na romby. Posmarować masłem foremkę do pieczenia i rozmieścić na…
Ugotować rosół z mięsa zwykłym sposobem. Przed wydaniem do wazy, włożyć cztery łyżki młodego ugotowanego groszku, cztery łyżki ryżu ugotowanego na sypko, oraz następujące pulpety: Kawałek cielęciny lub piersi z kury, rozmoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę utrzeć na masę w maszynce do siekania mięsa, dodać łyżkę masła rakowego i dusić na wolnym ogniu pół…