Składniki: filety z okonia morskiego 2 pęczki białych szparagów sok z 2 cytryn 100 ml jasnego sosu sojowego 1 łyżka zielonej pasty curry sól biały pieprz Sposób wykonania: Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować ok. 15 min. Po tym czasie szparagi odcedzić, odstawić aby ostygły, wówczas skropić je obficie sosem sojowym i ponownie odłożyć.…
Tag: filety z okonia
Ryby
Okoń schowany w pomidorach
by Zośka Białaś • • 0 Comments
Sandacz
Okoń lub sandacz w folii pieczony
by Gabrysia • • 0 Comments
Ryby
Ryba duszona w kokilce
by Paula_18 • • 0 Comments
Składniki: • 6 ziemniaków • 300 g filetów (najlepiej z okonia) • 2 cebule • 2-3 łyżki stołowe oleju • 30 g suszonych grzybów • 4 łyżki stołowe mąki • sól Sposób przyrządzenia: Filety rybne pokroić w kostkę, oprószyć mąką i obsmażyć. Suszone grzyby, uprzednio namoczone, ugotowane, drobno posiekać i przesmażyć z cebulą. Obrane ziemniaki…
Ryby
Okoń nilowy pieczony w sosie z papryki
by Administrator • • 3 komentarze
Składniki: • Około 1 kg okonia nilowego • Sok z 3 cytryn • sól, pieprz • 1-2 dużych cebuli • suszona bazylia (1-2 łyżeczek) • sporo czerwonych papryk (5-6 sztuk) • puszka siekanych pomidorów Wykonanie: Dzień przed gotowaniem, namocz rozmrożoną rybę w cytrynie i soli. Przekrojone na pół papryki upiec w piekarniku tak, aby skórka…