Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety z kurczaka

Galantyna z kurczaka w sosie wiśniowym

Składniki: kurczak 10 dkg suszonych moreli 2 jaja cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz Sos: 25 dkg wiśni bez pestek 1 łyżka masła 1 łyżka mąki ½ szklanki czerwonego wina sól Sposób przyrządzenia: Morele zalać wrzątkiem. Kurczaka umyć i oczyścić. Bardzo ostrym nożem ostrożnie, by nie uszkodzić skóry, oddzielić kości od mięsa. Uzyskany płat mięsa…

Pikantny kurczak

Składniki: 1 kurczak 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżka koperku 1 łyżeczka sosu wochester 1 laurowy liść kilka ziaren gorczycy 1 szklanka bulionu drobiowego olej pieprz czarny mielony, mielone chili, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Kurczaka umyć, podzielić na 8 lub 16 części, przyprawić, odstawić na 30 minut. Na dużej patelni rozgrzać olej, obrumienić na…

Zupa z cukinii z mięsem drobiowym

Składniki: 20 dag młodych owoców cukinii 20 dkg filetów z kurczaka 1 marchewka 2 cebule łyżka masła zielona pietruszka i koperek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet z kurczaka umyć, pokroić w grube plastry, zalać 1,5 litra wody, doprowadzić do wrzenia, dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozgniecione ząbki czosnku, powoli gotować. Cukinię umyć, osuszyć, obciąć końcówki,…

Filet z kurczaka w parmezanowej panierce

Składniki: 2 filety z kurczaka 5 dkg tartego sera parmezan ½ szklanki mąki 5 migdałów 1 jajko olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, rozbić lekko dłonią. Wymieszać tarty parmezan z mąką i obranymi ze skórki, drobno posiekanymi. Jajka skłócić. Każdą porcję mięsa zanurzyć w jajku, obtoczyć w przygotowanej panierce.…