Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filet

Piersi z kurczaka w zielonym sosie

Składniki: 50 dkg piersi z kurczaka 1 główka sałaty 1 zielona papryka 1 łyżka orzechów nerkowca ½ szklanki bulionu mięsnego mąka masło sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na suchej patelni wyprażyć orzechy, posiekać. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić. Sałatę umyć, posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, przesmażyć paprykę i sałatę, po kilku minutach dodać posiekane orzechy,…

Piersi z kurczaka z niespodzianką

Składniki: 4 piersi  kurczaka 2 łyżki masło 1 jajko gotowane 1 jajko surowe bułka tarta 2 łyżki posiekanych włoskich orzechów 4 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanej naci kolendry sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet umyć, osuszyć. Ostrym długom nożem naciąć w nich kieszenie. Posiekany czosnek, natkę pietruszki i kolendry wymieszać z…

Piersi z kurczaka nadziewane papryką

Składniki: 4 piersi z kurczaka 2 czerwone przekrojone na pół oczyszczone papryki 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka tymianku 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny 250 ml rosołu (może być z kostki) 125 ml śmietany sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Paprykę opiec w piekarniku, obrać ze skórki i pokroić. Czosnek przecisnąć przez…

Polędwica wołowa nadziana grzybami

Składniki: 1 kg polędwica wołowa środkowa 2 szklanki wina czerwonego 3 łyżki masła kilkanaście marynowanych pieczarek 2 cebule liść laurowy mąka pieprz i sól Sposób przyrządzenia: Oczyszczoną z błon polędwice marynować przez 6 godzin w winie. Pieczarki wyjąć z marynaty, opłukać, pozostawić aby obeschły. Cebulę obrać, pokroić drobno, zeszklić na maśle, dodać przyprawy, pieczarki, przez…