Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: fenkuł

Cukinia duszona z koprem włoskim

Składniki: 50 dkg młodej cukinii 2 łyżki posiekanego kopru włoskiego 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cukinię, sól, pieprz, smażyć  aż plastry zaczną się złocić. Wyłożyć do miseczki, posypać koprem, wymieszać i podawać z dietetycznym pieczywem.  

Duszony fenkuł z kozim serem

Składniki: 450 g korzenia fenkuł ¼ szkl. wywaru z kurczaka ¼ szkl. sera koziego pieprz Sposób wykonania: Fenkuł ułożyć w naczyniu. Zalać je wywarem i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekać około 20 minut. Po tym czasie zdając folię i posypać na fenkuł pokruszony ser. Wstawić ponownie do piekarnika…

Duszony fenkuł z kozim serem

Składniki: 450 g korzenia fenkuł pokrojonego na plasterki ¼ szkl. wywaru z kurczaka ¼ szkl. pokruszonego sera koziego pieprz Sposób wykonania: Fenkuł układamy warstwami w brytfannie. Zalewamy całość wywarem i przykrywamy folią aluminiową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut. Po tym czasie zdjąć folie i posypać pokruszonym serem. Wstawić…