Składniki:
- 1,5 1 wywaru z warzyw
- 25 dag fasolki szparagowej świeżej lub konserwowej
- 30 dag ziemniaków
- łyżka przecieru pomidorowego
- 4 dag tłuszczu
- 4 dag mąki
- sól
- pieprz
Składniki: 10 dag pieczarek 10 dag fasolki szparagowej 1/4 kalafiora sól 2-3 pomidory 2 zielone papryki 1 ogórek 3 jaja pieprz cukier sok z cytryny kilka łyżek majonezu Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki, fasolkę i kalafiora podzielić na różyczki ugotować w osolonej wodzie. Pomidory pokroić w kostkę, papryki w paski a ogórek w plasterki.…
Składniki: 10 dag fasolki szparagowej 1 mały kalafior sól 1 pęczek rzodkiewek 1 główka sałaty 1 /2 pęczka młodych marchewek 1 jabłko 2 ogórki kwaszone pieprz cukier kilka łyżek śmietany posiekany szczypiorek Sposób wykonania: Fasolę ugotować w osolonej wodzie po czym ją odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Kalafior podzielić na różyczki i również ugotować.…
Składniki: 30 dag fasolki szparagowej sól cukier 30 dag ziemniaków 1 /2 szklanki majonezu pieprz kwasek cytrynowy posiekany koperek 2 pomidory Sposób wykonania: Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki również ugotować po czym je odcedzić i pokroić w kostkę, którą dodać do odcedzonej fasoli. Następnie majonez wymieszać z solą, cukrem, pieprzem i kwaskiem pomidorowym. Polać…