Składniki: 250 g fasoli perłowej 250 g ciemnej fasoli 2 seler naciowy 3 ząbki czosnku 5 łyżek oleju sok z ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Obie fasole zalać wodą w osobnych garnach i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w tych samych wodach w których się moczyły około 1,5 godziny. Pod koniec gotowania osolić…
Tag: fasola
Listy
Pizza z wędzonym indykiem, fasolą i kukurydzą
by Iza Kosmalska • • 0 Comments
Składniki: • 40 dag mąki • 3 dag drożdży • 1 łyżeczka cukru • 1/2 łyżeczki soli • 2 łyżki oliwy • ok. 1,5 szklanki ciepłej wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić. Wyrobione ciasto bezpośrednio po przygotowaniu można rozwałkować, nakłuć widelcem i upiec na posmarowanej tłuszczem blasze. Jednak ciasto to smakuje najlepiej, jeżeli…
Listy
Fasola z wody
by Bożena Piątek • • 0 Comments
Listy
Kapusta z fasolą
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 1 kg. kiszonej kapusty 20 dag. fasoli 5 dag. suszonych grzybów 2 cebule sól pieprz łyżka vegety 20 dag. wędzonego boczku Przygotowanie: Fasolę moczymy kilka godzin w wodzie. Następnie gotujemy w tej samej wodzie co się moczyła. Suszone grzyby moczymy i odstawiamy. Boczek i cebulę drobno kroimy i podsmażamy. Dodajemy namoczone i pokrojone grzyby,…
Listy
Fasolka z cebulą i pomidorami
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 1 kg. fasolki szparagowej 2 cebule 4 pomidory oliwa sól pieprz 4 ząbki czosnku Sposób przyrządzenia Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę zeszklić na oliwie na patelni. Obrane ze skórki pomidory pokroić na małą kosteczkę i wrzucić na patelnię do cebuli. Następnie dodać ugotowaną fasolkę i wymieszać. Dodać pokrojony drobniutko czosnek. Posolić i…