Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dziczyzna

Pieczona perliczka

Składniki: 1 perliczka 7 dag słoniny 7 dag masła sól cytryna 2 pomidory 1 cytryna kilka liści sałaty Sposób wykonania: Perliczkę natrzeć solą po czym naszpikować słupkami słoniny. Przełożyć ja do brytfanny i polać stopionym masłem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 40 minutach. W trackie pieczenia polewać wytworzonym sosem. Po…

Kuropatwy duszone w śmietanie

Składniki: 2 kuropatwy 10 dag słoniny 2 łyżki masła 4 jagody jałowca 6 łyżek kwaśnej śmietany 2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Kuropatwy oprószyć solą oraz pieprzem w środku i na zewnątrz oraz naszpikować kawałkami słoniny. Przełożyć do brytfanny, posypać wiórkami masła i obłożyć plasterkami słoniny. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180…