Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dżemy

Śliwki przykryte jabłkami

Składniki: 50 dag śliwek 1 kg kwaśnych jabłek cukier Sposób wykonania: Sparzone śliwki obrać ze skórki po czym przekroić na pół i usunąć pestki. Następnie z jabłek usunąć gniazda nasienne i rozgotować je w małej ilości wody, wówczas przetrzeć je przez sito i doprawić do smaku. Następie jabłka wymieszać ze śliwkami i przełożyć do słoików.…

Morele schowane w jabłkach

Składniki: 50 dag moreli 1 kg kwaśnych jabłek cukier Sposób wykonania: Sparzone morele obrać ze skórki po czym przekroić na pół i usunąć pestki. Następnie z jabłek usunąć gniazda nasienne i rozgotować je w małej ilości wody, wówczas przetrzeć je przez sito i doprawić do smaku. Następie jabłka wymieszać z morelami i przełożyć do słoików.…

Brzoskwinie w przecierze jabłkowym

Składniki: 50 dag brzoskwiń 1 kg kwaśnych jabłek cukier Sposób wykonania: Sparzone brzoskwinie obrać ze skórki po czym przekroić na pół i usunąć pestki. Następnie z jabłek usunąć gniazda nasienne i rozgotować je w małej ilości wody, wówczas przetrzeć je przez sito i doprawić do smaku. Następie jabłka wymieszać z brzoskwiniami i przełożyć do słoików.…