Składniki: 50 dkg kapusty kiszonej 2 cebule 3 jabłka 3 łyżki oleju ½ szklanki soku jabłkowego 2 ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: Kapustę pokroić na krótsze kawałki, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, odcedzić. Ponowione zalać wodą i gdy zawrze odcedzić. W międzyczasie w rondlu rozgrzać olej, dodać obraną i pokrojoną cebulę i czosnek, lekko ją zeszklić.…
Tag: duszona
Listy
Kurczak duszony w kapuście
by Dominika Szczurek • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg kiszonej kapusty 60 dkg udek z kurczaka 1 cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 1 kostka rosołowa 2 szklanki wody Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Kapustę pokroić na krótsze kawałki, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, odcedzić. Ponowione zalać wodą i gdy zawrze odcedzić. W międzyczasie w rondlu…
Wołowina
Wołowina duszona z ananasem
by Żaneta Olszańska • • 0 Comments
Wołowina
Wołowina duszona z papryką
by Łucja Bukała • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg wołowiny bez kości 3 łyżki sosu sojowego 2 czerwone papryki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku 1 łyżka oleju Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niezbyt grube plastry lekko rozbić tłuszczem. W rondlu rozgrzać olej, obrumienić na nim plastry mięsa, podlać wodą, a gdy ta zawrze dodać…
Wołowina
Polędwica wołowa w cieście
by Karina Brol • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg polędwicy wołowej 2 jajka 2 łyżki maki ziemniaczanej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso na kilka minut zalać wrzątkiem, odcedzić osuszyć. Pokroić w paski o boku około 2 cm. Jajka zmiksować z mąką i przyprawami, winno być pikantne. Kawałki polędwicy moczyć w cieście i smażyć 3 minuty w głębokim, mocno nagrzanym oleju. Przed…