Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drobiowe

Kotlety mielone z żółtym serem i pieczarkami

Składniki: ½ kg mielonego mięsa drobiowego ½ kg mięsa wieprzowego 30 dkg żółtego sera Gouda ½ kg pieczarek 2 czerstwe bułki szczypta tymianku szczypta bazylii sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Bułkę namoczyć, odcisnąć i wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem, i obraną posiekaną w kosteczkę cebulką. Doprawić solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Tak przygotowaną masę…

Pierś z kurczaka nadziewana borówkami i rodzynkami

Składniki: 4 piersi z kurczaka 2 czerwone cebule 2 opakowania suszonej borówki/ lub mrożonki/ 25 dkg rodzynek papryczka chilii sól, pieprz do smaku oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, naciąć kieszonki, oprószyć solą i pieprzem. Czerwoną cebulkę obrać, pokroić drobniutko. Papryczkę chilii umyć i drobno posiekać. Żórawiny i…

Piersi z kurczaka w pikantnej panierce

Składniki: 1 kg piersi z kurczaka 1 duży kubek maślanki 3 paczki pikantnych krakersów 1 szklanka płatków kukurydzianych sól, pieprz, ostra mielona  papryka do smaku Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku i pokroić w grubsze kawałki. Do miski wlać maślankę, włożyć kawałki piersi z kurczaka i odstawić w chłodne miejsce na…

Piersi z kurczaka faszerowane pieczarkami

Składniki: 4  pojedyncze piersi z kurczaka 70  dkg pieczarek ½  kostki masła 6  ząbków czosnku sól, pieprz do smaku przyprawa do kurczaka Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, osączyć, naciąć kieszonkę. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę. Mięso natrzeć czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plastry, poddusić na…