Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z kurczaka nadziewana borówkami i rodzynkami

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 2 czerwone cebule
  • 2 opakowania suszonej borówki/ lub mrożonki/
  • 25 dkg rodzynek
  • papryczka chilii
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek

    Sposób przyrządzenia:
    Piersi z kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, naciąć kieszonki, oprószyć solą i pieprzem. Czerwoną cebulkę obrać, pokroić drobniutko. Papryczkę chilii umyć i drobno posiekać. Żórawiny i rodzynki połączyć z cebulą i papryczką. Podsmażyć chwilę  na oliwie z oliwek.  Tak przygotowanym farszem napełnić kieszonki piersi z kurczaka, spiąć wykałaczkami. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego włożyć mięso i zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni C około 40 minut. Dobrze smakuje z pieczonymi ziemniakami posypanymi kminkiem i sezonową surówką.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *