Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drobiowe

Kurczak po seczuańsku

Składniki: 3 filety z kurczaka ½ łyżeczki tartego imbiru 2 posiekane drobno cebulki dymki 3 łyżki jasnego sosu sojowego suszone papryczki chili w ilości wg upodobań smakowych pieprz seczuański w ilości wg upodobań smakowych 1 łyżeczka brązowego cukru 3 łyżki oleju 1/3 szklanki bulionu drobiowego Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę.…

Kurczak po chińsku w cieście

Składniki: 2 filety z kurczaka 2 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego (ciemnego) sól, pieprz, chili, przyprawa 5 smaków olej do głębokiego smażenia Ciasto: 1 szklanka mąki kukurydzianej wymieszanej z mąką pszenną proszek do pieczenia sól, biały pieprz woda Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, dokładnie osuszyć, pokroić w dużą kostkę, dodać przyprawy, odstawić na kilka…

Kurczak po indyjsku

Składniki: 1 kurczak 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz i ulubione przyprawy z kuchni azjatyckiej 1 szklanka śmietany kremowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego mąka olej lub klarowane masło Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną tuszkę kurczaka podzielić na 8 części, przyprawić, odstawić na noc do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim porcje…

Kurczak po meksykańsku

Składniki: 2 filety z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli konserwowanej 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej mąka sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, pikantnie przyprawić, odłożyć do lodówki na około 60 minut. Na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i obrumienić partiami na rozgrzanym oleju, przełożyć do…