Składniki:
- 600 g filetów z suma
- 3 łyżki masła
- 1-2 cebule
- ¼ selera
- 1 ½ posiekanej marchewki
- 6 ziemniaków
- 2 szkl. mleka
- sól
- pieprz
Składniki: 150 g filetów z dorsza 2 ziemniaki 1 pomidor 1 marchewka 1/3 szkl. groszku konserwowego 1/3 szkl. żurawin łyżka posiekanego szczypiorku 1 jajko 2 łyżki oliwy łyżeczka ketchup natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Warzywa pokroić w cienkie słupki po czym zalać je wodą, dodać żurawinę oraz groszek i ugotować. W między czasie…
Składniki: 300 g dorsza 4 ziemniaki 2 ogórki łyżeczka startego chrzanu ½ słoika majonezu ocet 3 % szczypiorek sól Sposób wykonania: Dorsza ugotować po czym usunąć skórkę i ości. W między czasie ugotować również ziemniaki. Następnie ziemniaki i ogórki pokroić w plasterki a rybę na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez oraz starty chrzan.…
Składniki: 2 porcje dorsza zielona pietruszka cytryna w plastrach masło Marynata: 6 łyżek sosu sojowego 5 łyżek miodu 1 łyżka białego wytrawnego wina 1 łyżka wody Sos: 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty zmiksować, zmiksować także składniki sosu. Porcje dorsza dokładnie pokryć marynatą, odstawić na 30 minut. Po tym czasie porcje…
Składniki: 1 kg suszonego solonego dorsza 250 ml oliwy sól pierz 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Dorsza zalać wodą i podgrzać, gdy woda zacznie wrzeć odstawić go w wodzie na 20 minut. Następnie dorsza odcedzić, obrać ze skóry i ości po czym go rozdrobnić. M ogniu. Nie przerywając mieszania dodawać…