Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: domowe

Nalewka z gruszek Iwony

Składniki: 1 kg dojrzałych gruszek ½ litra spirytusu 95% Sposób przyrządzenia: Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroi ć na kawałki, ułożyć  w słoju, ucisnąć, zalać spirytusem, Zakręcic  słój, postawić na 3-4 tygodnie w ciemne miejsce w temp pokojowej. Zlać przez gęste sito i przelać do butelek, ponownie odstawić w ciemne miejsce.

Nalewka czereśniowa Iwony

Składniki: 1 kg dojrzałych czerwonych czereśni ½ litra spirytusu 95% Sposób przyrządzenia; Czereśnie umyć, wydrylować, przełożyć do słoja, lekko ucisnąć, zalać spirytusem. Słój zakręcić  i pozostawić w ciemnym miejscu w temp pokojowej na około 8 dni. Po tym czasie zlać  do butelek i odstawić na 7-8 miesięcy.  Owoce z zalewy można używać do deserów i…

Nalewka morelowa Iwony

Składniki: 75 dkg moreli 1 litr spirytusu 95% ½ kg cukru 750 ml wody Sposób przyrządzenia: Morele umyć, osuszyć, przekroić na połówki, wyjąć pestki. Pestki rozbić , wyjąć nasionka, drobno posiekać. Z wody, cukru ugotować syrop. Do wrzącego syropu włożyć  morele i posiekane nasionka, chwilę gotować pod przykryciem, odstawić na 18 godzin, przecedzić przez sito.…

Pierogi donieckie

Ciasto
Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka wody o temperaturze około 75 st. C
  • sól do smaku

    Farsz
    Składniki:

  • 35 dkg mielonej wołowiny
  • 20 dkg mielonej wieprzowiny
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 15 dkg obgotowanej kiszonej kapusty
  • sól, pieprz