Składniki:
- 2 szklanki kaszy jęczmiennej
- 1,5 szklanki krwi
- 20 dag tłuszczu od jelit
- pieprz
- majeranek
- sól
- grube jelita
- 1 – 2 szklanki tłustego rosołu
- 15 dag świeżej słoniny
Składniki:
• 30 dag schabu karkowego (bez kości)
• 30 dag cielęciny (bez kości)
• 30 dag wołowiny (bez kości)
• 30 dag piersi indyka lub królika
• 30 dag wątróbek drobiowych
• 50 dag surowego boczku
• 4 – 5 suszonychj grzybów
• 3 cebule średniej wielkości
• 6 jej
• 2 listki laurowe
• 8 – 10 ziaren ziela angielskiego
• łyżeczka vegety
• łyżeczka zmielonej gałki muszkatołowej
• bułka tarta
• tłuszcz do nasmarowania formy
• sól, pieprz
Nasz pychotkowy „wędliniarz” Paweł nadesłał serię zdjęć ilustrujących sposób wiązania wędlin przed ich wędzeniem. Do wiązania najlepiej użyć białego, koniecznie bawełnianego sznurka. 1 2 3 4 5 6 7 8 Życzymy powodzenia.