Skład: parówki cienkie chrzan śmietana szczypiorek tłuszcz Sposób przyrządzenia: Parówki obrać z oslonek, pokroić na kilku centymetrowe kawałki, mniej leniwym zalecam ponakrawanie w drobniutka krateczkę.Na patelni rozgrzać tłuszcz (masło, oliwę), parówki obsmażyć na złoty kolor. Dodać tarty chrzan, chwilę podsmażyć, zalać śmietaną wymieszaną z pokrojonym szczypiorkiem. Doprawić, chwilę poddusić.
Tag: domowe wędliny
Wędliny
Biała kiełbasa w piwie.
by Daga • • 3 komentarze
Skład: 0,5kg białej kiełbasy 2 łyżki tłuszczu 1 cebula 1 łyżka białego octu winnego 1 szklanka piwa 1 łyżka mąki sól, pieprz, cukier Sposób wykonania: Kiełbasę gotujemy przez 30 minut w piwie rozcieńczonym wodą. Cebulę obieramy, drobno kroimy i przysmażamy na odrobinie tłuszczu. Z mąki i tłuszczu sporządzamy lekko przyrumienioną zasmażkę, którą rozcieńczamy ½ szklanki…
Wędliny
Kaszanka Pawła
by paweł • • 5 komentarzy
Wyrób domowej kaszanki nie powinien Wam sprawić większych kłopotów. No może oprócz sprzątania i zmywania. Nie podaje ściśle składników można trochę pofantazjować. Napewno kasza, 2kg.gruba ale nie pęczak, skórki wieprzowa ok. 2kg,wątroba wieprzowa, cała dwie tylne golonki krew/według uznania ja polecam/.Do tego można dać gotowane mięso np z rosołu, ja składam w zamrażalce w pojemniczku…