Składniki: 2 szklanki marchewki pokrojonej w krążki 2 łyżki masła ½ szklanki cebuli pokrojonej w krążki 4 łyżeczki mąki ½ szklanki mleka 1 łyżka ostrej musztardy sól, pieprz do smaku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Marchewkę ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. W rondlu roztopić masło i smażyć cebulę około 2-3 minuty. Dodać…
Tag: dodatki
Listy
Pasta sojowa
by Roksana Pękala • • 0 Comments
Listy
Chrzan z borówkami
by Adam Rzepecki • • 0 Comments
Składniki: 5 dag chrzanu 20 dag smażonych borówek Sposób wykonania: Chrzan zetrzeć na tarce. Dodać borówki i dokładnie utrzeć.
Listy
Ciasto serowe do kluseczek
by Kinga Mielcarz • • 0 Comments
Składniki: 25 dag mąki pszennej 20 dag naturalnego serka homogenizowanego 20 dag masła lub margaryny sól Sposób wykonania: Masło posiekać razem z mąką po czym dodać ser i sól. Całość dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto owinąć w folię aluminiową i wstawić o lodówki na godzinę. Po tym czasie z ciasta można formować różne kluseczki, rogaliki czy…
Listy
Kostka z białka do zup
by Urszula Pawlik • • 0 Comments
Składniki: 2-4 białka sól łyżka octu winnego Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia z dodatkiem soli i octu winnego. Wówczas biała wlać na wrzątek i trzymać na małym ogniu aż się ugotują. Gdy staną się twarde, odcedzić je i pokroi w kostkę.