Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dodatki do ryb

Chrzan z borówkami – Adama

Składniki: 5-6 łyżek startego chrzanu łyżka soku z cytryny 5 łyżek dżemu borówkowego 2-3 łyżki czerwonego wytrawnego wina sól łyżka miodu Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Przed podaniem mocno schłodzić. Idealny do mięs, jajek i wędlin.

Farsz ziemniaczany do pierogów

Składniki: 800 g ugotowanych ziemniaków 2 surowe żółtka 2 łyżki gęstej śmietany 4 łyżki posiekanego koperku łyżka masła sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej Sposób wykonania: Ziemniaki zemleć w maszynce. Następnie żółtka utrzeć razem ze śmietaną i masłem po czym dodać do ziemniaków. Wrzucić jeszcze posiekany koperek i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.

Farsz grzybowy do pyz

Składniki: 10 suszonych grzybów 2 jajka ugotowane na twardo 1 bułka cebula 2 łyżki masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia grzyby odsączyć a powstałym wywarem zalać bułkę pokrojoną w kostkę. Cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Grzyby, jajka oraz bułkę zemleć…