Składniki: 2 szklanki pokrojonej w cienkie plastry rzodkiewki ½ łyżeczki soli 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Na durszlaku wymieszać plastry rzodkiewki z solą, odstawić na 30 minut aby obciekł wytwarzający się sok. Plastry osuszyć ręcznikiem papierowym. W małym rondlu podgrzać ocet, dodać cukier i sól,…
Tag: dodatek
Listy
Pieczarki z grilla pieczone w folii
by Celina Kubik • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg dużych pieczarek 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 drobno pokrojony ząbek czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, odciąć trzony. Pokroić w plastry o grubości około 5 mm. W misce wymieszać pieczarki z pozostałymi składnikami, podzielić na 3 porcje, każdą zawinąć w odpowiednio duży kawałek folii aluminiowej. Piec na…
Listy
Młode ziemniaczki z czosnkiem pieczone na grillu
by Magdalena Rutkowska • • 0 Comments
Listy
Czerwone cebule pieczone w folii na grillu
by Julia Górka • • 0 Comments
Składniki: 4 czerwone cebule 4 łyżki masła 4 łyżeczki rosołu w proszku sól, pieprz 4 łyżeczki białego wytrawnego wina Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać nie odcinając podstawy z której wyrastają korzenie. Ostrym nożem naciąć cebulę wzdłuż na krzyż nie dokrawając do końca aby cebula się nie rozdzieliła na ćwiartki. Każdą cebulę umieścić na odpowiednio dużym kawałku…
Listy
Czerwona cebula z grilla
by Aleksandra Oczko • • 0 Comments
Składniki: 3 czerwone cebule 1 szklanka białego wina roztopione masło 1 łyżeczka posiekanego tymianku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w plastry o grubości około 10 mm. Zalać winem i odstawić na kilkanaście godzin w chłodne miejsce. Masło rozgrzać na małej patelni, wymieszać z tymiankiem, solą i pieprzem. Plastry cebuli obsączyć z marynaty, polać…