Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dodatek

Pikle z rzodkiewki

Składniki: 2 szklanki pokrojonej w cienkie plastry rzodkiewki ½ łyżeczki soli 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Na durszlaku wymieszać plastry rzodkiewki z solą, odstawić na 30 minut aby obciekł wytwarzający się sok. Plastry osuszyć ręcznikiem papierowym. W małym rondlu podgrzać ocet, dodać cukier i sól,…

Pieczarki z grilla pieczone w folii

Składniki: 50 dkg dużych pieczarek 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 drobno pokrojony ząbek czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, odciąć trzony. Pokroić w plastry o grubości około 5 mm. W misce wymieszać pieczarki z pozostałymi składnikami, podzielić na 3 porcje, każdą zawinąć w odpowiednio duży kawałek folii aluminiowej. Piec na…

Czerwone cebule pieczone w folii na grillu

Składniki: 4 czerwone cebule 4 łyżki masła 4 łyżeczki rosołu w proszku sól, pieprz 4 łyżeczki białego wytrawnego wina Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać nie odcinając podstawy z której wyrastają korzenie. Ostrym nożem naciąć cebulę wzdłuż na krzyż nie dokrawając do końca aby cebula się nie rozdzieliła na ćwiartki. Każdą cebulę umieścić na odpowiednio dużym kawałku…

Czerwona cebula z grilla

Składniki: 3 czerwone cebule 1 szklanka białego wina roztopione masło 1 łyżeczka posiekanego tymianku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w plastry o grubości około 10 mm. Zalać winem i odstawić na kilkanaście godzin w chłodne miejsce. Masło rozgrzać na małej patelni, wymieszać z tymiankiem, solą i pieprzem.  Plastry cebuli obsączyć z marynaty, polać…