Składniki: mleko 1 litr mąka pszenna 8-10 dag jajko 1 sztuka mała sól Sposób przyrządzenia: Jajko należy wymieszać z mąką oraz odrobiną soli, dodać odrobinę wody i wyrobić ciasto. Wodę należy zagotować z odrobiną soli, łyżką należy nabierać po odrobinie ciasta i kłaść na wodę. W tym samym czasie należy zalać gorące mleko. Kluski po…
Tag: do mięs
Dodatki
Kluski półfrancuskie
by albetros • • 0 Comments
Dodatki
Czosnkowy olej
by albertos • • 0 Comments
Dodatki
Kawa z bitą śmietaną i przyprawą
by Ewelosa • • 0 Comments
Składniki: kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki gorąca woda 150 ml bita śmietana 4 łyżki czubate przyprawa do kawy i deserów kamis do posypania Sposób wykonania: Wsypujemy kawę do kubka i zalewamy wodą. Mieszamy. Teraz łyżką nakładamy bitą śmietanę i posypujemy przyprawą. Bita śmietana szybko się lekko rozpuści tworząc delikatna piankę. Przed wypiciem możecie wymieszać kawę…
Dodatki
Pasta z serka ricotta i tuńczyka
by Ewelosa • • 0 Comments
Składniki: ser ricotta 15 dkg tuńczyk w oleju roślinnym ½ puszki – samej ryby kukurydza 3 łyżki sól pieprz ziołowy do smaku Sposób wykonania: Do miseczki wkładamy ser, tuńczyka, kukurydzę. Mieszamy rozgniatając ser. Doprawiamy solą i pieprzem. Ja lubię takie pasty ale gdyby się Wam wydawała za sypka to możecie dodać łyżkę majonezu lub…



